Höst fast varmt och snart besök!

Min förkylning börjar släppa litegrann. Kunde iaf ta en klass idag! På tisdagar och torsdagar tar jag modernt (Horton) Jag har kanske skrivit det innan men det är spännande att få fördjupa sig i en specifik modern stil. Det finns inte riktigt ett sånt utbud hemma. Just Horton är fysiskt krävande stil och det gillar jag. Jag tror att det är mycket tack vara de lektionerna som jag känner mig starkare. Jag får också bra feedback från min lärare vilket är kul. Det är ok att känna att man är bra ibland. Man behöver inte alltid vara så jäkla svensk.

På grund av (eller tack vare?) förkylningen så har jag blivit beroende av programmet Project runway. För er som har sett det så ska jag nån dag göra en utflykt med Project runway-tema, dvs besöka Parsons och Mood. För er som inte har någon aning om vad jag pratar om så är det ett program där designers tävlar mot varandra. Jag blev också inspirerad (hjärntvättad) häromdan så jag köpte mig en topp av en designer verksam i Brooklyn. Den var som tur var inte speciellt dyr, men cool. Får se om ni kan urskilja den på nån bild i framtiden. Gjorde ett försök att ta kort på mig själv i den. Men vi skippar det.
Hösten är ju här men de senaste dagarna har det varit varmt, över 20 grader. Efter dansklassen idag så kändes det självklart att gå till Central Park. Köpte med mig lunch från ett ställe som heter Peacefood café. http://www.peacefoodcafe.com/ Goda vegansmörgåsar som känns nyttiga. Köpte mig också lite efterrätt men även den kändes hälsosam, men god ändå! (Har annars haft en veckas sockerstopp för det håll på att barka med mitt sockerintag haha) Så glad jag är att jag gick till Central park idag för åh, så fina färger som tagit över! Här kommer lite bilder:
Jag frågade om jag fick ta en bild på kvinnan på den sista bilden för hon var så himla vacker där hon satt med sin hund. Jag skulle nog inte vågat hemma i Sverige men här är det annorlunda. Hon var dessutom inte bara vacker utan trevlig och vi pratade en liten stund. Det är dessa möten som jag älskar. Främlingar som byter ett par ord och inte minst ett par leenden.
På torsdag kommer min fina Boel hit! Jag kan inte förstår att hon snart är här! Det ska bli så härligt att få visa någon där hemifrån hur jag har det och det ska bli kul att turista lite. Pepp, pepp!
Love!

Tiden rusar förbi.

Jag kan inte förstå hur snabbt tiden går! Det kanske är på sin plats att berätta att så länge bara csn säger ja (vilket de borde göra) så kommer jag vara här i vår också! Om jag hade följt min ursprungliga plan att åka hem för gott i december så hade jag nog haft en gnutta panik över hur veckorna springer i väg. Men nu kan jag istället känna lugnet.
Jag har precis dragit på mig en förkylning så för tillfället är jag grymt uttråkad. Inga danslektioner! Fast jag är inte helt däckad så jag ska nog ta mig ut en sväng idag och njuta av höstvädret! Ja, jag vet det snöar hemma. kan inte säga att jag är avundsjuk....
Förra veckan var jag och Jeehye och såg Matthew Bourne's Swan lake. En modern klassiker! Modern som i att den är relativt ny och modern som i att koreografin är modern. Kan vara det bästa jag sett! Rolig, vacker, sorglig, grymma dansare, underbart rörelsemönster osv. Jag älskar ju såklart den klassiska versionen också. Det hade varit lätt att säga att den moderna versionen är snäppet bättre men om inte den klassiska versionen funnits så hade det inte funnits en modern! Det som den framförallt har blivit känd för är att den klassiska svanarna består av endast manliga dansare. Vilka svanar!!!
http://www.youtube.com/watch?v=l8BqSKj1BTM&feature=related Älskar den här versionen av det klassiska Pas de Quatre
Det är en av de bästa sakerna med att leva i en stad som NY. Man får möjligheter att se och uppleva denna typ av föreställningar. Visst det kostar ju men som med Svansjön tex så valde vi att ta de "sämsta" biljetterna. Visst vi satt i en ganska sned vinkel men nära scenen och jag såg i stort sett allt. Biljetterna kostade 25 dollar! (ca 160 kr) I och med att man tar sämre biljetter så har man ju råd att se så mkt mer! Finns ju ett gäng musikaler jag skulle vilja se...och New York City Ballet och Alvin Ailey...
Min kropp håller ihop förvånansvärt bra måste jag säga. Tar fortfarande inte så mycket balett men det kommer. Jag känner att jag utvecklas hela tiden även om det är i små små steg. Det enda jag saknar är att få vara själv i en danssal och bara hoppa runt. (Vilket var ett av mina nöjen i somras). Jag får hyra danssalar på skolan, ska nog fundera lite på det! Vilken känsla: jag, själv i en danssal, NYC. Jag gillart!
Det var iaf en liten uppdatering...
Peace and love!

Imagine Peace

Ännu en vecka har rusat förbi i den bästa av städer.

I torsdags hade jag en sån jäkla fin dag! Först en modern klass och sen Gyrokinesis. Jag känner att jag börjar bli starkare (dock inte mer fit på nåt sätt eftersom mina "cravings" efter sötsaker har eskalerat!) och att jag utvecklas. Framförallt i det som är nytt för mig, till exempel i Horton som är den moderna tekniken jag tränar. Efter torsdagens klasser mötte jag upp min fina Johanna för en promenad på upper east. Åkte hem för en nap och sen promenerade jag till Soho för att gå på en John Lennonutställning som jag läst om. Shit, han var inte bara en grym musiker utan också en fantastisk konstnär! (Tyvärr så fick man ju inte ta kort inne på utställningen.)
På vägen till utställningen gick jag förbi MoMA's designstore. Hade sett ett halsband där tidigare. Kunde inte låta bli. så jävla fint. Bild kommer vid senare tillfälle. Fast det var inte så farligt dyrt så jag tänker inte ha ångest, haha.
Efter utställningen sprang jag på en chokladbutik som just den kvällen hade gratis provning av veganska tryfflar och vin. My lucky day! Jag har upptäckt en billig kinamatställe där jag bor så det blev kvällens middag innan det var dags att gå ut en sväng, vilket var skoj!
Min fot har varit lite sämre i veckan men jag kan fortfarande njuta av alla underbara lektioner. Nu har jag vilat den hela helgen så jag hoppas att den är redo för en ny vecka för det är jag! Pratade nyss med fina Boel på skype och det känns alltid så konstigt när man ska förklara hur ens vardag ser ut här. Jag lever ju rena rama drömlivet för sjutton!
Igår var det John Lennons 70:e födelsedag. Jag har varit ett stort Beatlesfan sedan högstadiet och John har alltid varit favoriten. Därför kändes det helt underbart att jag skulle vara här i NY som också var hans hem och favoritstad. Och hur var firandet då? Ett ord: magiskt. Visst jag hade velat se gratisvisningen av en ny film om John i NY men kön var galet lång, folk hade tydligen köat ett dygn så det var kört. Men det var kanske lika bra det för att jag tror nog att Strawberry fields var rätt ställe att vara på. Det var proppfullt med folk och i mitten spelade ett band och även folk som inte tillhörde det bandet hade tagit med sig sin gitarr och de spelade tillsammans. Jag fick rysningar när vi alla tillsammans stämde in i Let it be, Imagine, Hey Jude, I feel fine, Lady Madonna, All you need is love, I should hav known better osv osv. Ja jag var där ett tag....en av de lyckligaste stunderna i livet! Det är härligt att gå på en Beatlescovers-konsert (jag har varit på 2 väldigt olika) men jag tror inget kan slå den allsång jag var på igår. Satan, den mannen kunde skriva musik!
En söndag här behöver inte skilja sig så mkt från en söndag hemma. Man blir lätt lite seg och ids inte göra så mycket. Men jag har iaf ätit brunch och promenerat i Central Park med trevligt sällskap.
You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one
Peace!

Utekvällar.

oj, vad jag är dålig på att uppdatera bloggen. Känns som jag missat lite det där med vad det innebär med att HA en blogg, man man måste tydligen lägga lite tid på den också! Så varför inte en fredagkväll...?

Förra helgen var en grym helg! På lördagen gick jag ut med Emma, Jeehye och de trevliga grabbarna från DR (Dominikanska republiken) Vi var först på en bar som tillhör ett hotell, baren ligger på taket och utsikten, ja den var underbar! Förstår fortfarande inte att det kan vara så vackert med en skyline...
Jag och Jeehye och New York :)
The dudes; Eloy, Abud, Christian och Ariel
Efter baren gick vi till Pacha, en galet stor klubb. (fast det är kanske alla här, har inte varit på så många...) Det spelade elektronisk musik på ett stoooort dansgolv. Vi hade tydligen ett VIP bord, där, som Emma uttryckte det på sin blogg,; vodkan och champagnen flödade. Lämnade stället vid halv 5, då var festen fortfarande i full gång.
På söndagen sprang jag rakt in i något som visade sig vara en musikvideoinspelning med Rihanna! I mitt område, ungefär 5 kvarter från där jag bor! Det är vid sådana tillfällen man fattar vilken stad man befinner sig i. Ska lägga upp video på fejjan när det funkar men ni får hålla till godo med en bild så länge:
Efter att ha agerat papparazzis/fnittriga fans så åkte jag och Jeehye till Brooklyn för att se en dansföreställning. Det var korta uppträdanden, några var riktigt bra. Jag har knappt varit i Brooklyn, det är dags att göra Williamsburg nån dag!
På kvällen gick vi ut på ett ställe som heter Pianos (ligger såklart i mitt område hehe) och firade Annika, en finsk tjej som går på DNA. Det var en trevlig kväll. Ja, jag vet ut och partaja på en söndag...men det här är NY!
I veckan har jag tagit en massa klasser. Att dansa i NY kan vara det mest fantastiska som finns. ja faktiskt. Jag blandar mellan modernt, theater dance, jazz, contemporary jazz, balett (inte riktigt så mkt som jag skulle önska dock pga av foten), gyrokinesis och pilates. Min fot är tack o lov helt ok nu, så jag är glad! jag tar det lite lugnt med baletten eftersom det är för tillfället är pointandet (sträcka på foten för ickenördar) som är mest påfrestande.
Något som man ser överallt i tunnelbanan är de som spelar och sjunger för att skrapa ihop lite pengar. Jag är lite kluven till detta. En del är väldigt duktiga, men man ser att många är fattiga och det är deras enda sätt att få ihop pengar. Då känns det genast inte lika trevligt längre utan mer hemskt. Men jag har två favoriter som jag går förbi nästan dagligen. En står i en gångtunnel, han är egentligen inte speciellt bra men han sjunger bara Beatlessånger och det räcker för att göra mig lycklig på väg till skolan! Den andra är en söt  tjej som står och spelar dragspel där jag brukar byta tåg. Häromdan spelade hon ett stycke från Amelie. Fint!
En liten avslutningsbild.
Love!

RSS 2.0