Tid för att läsa.

En av de bästa sakerna med att leva det ändå rätt "lätta" liv jag lever för tillfället är att jag har mycket tid för att läsa. Jag läser alltid på tunnelbanan, ibland är jag en sån där irriterande människa som envisas med att läsa trots att det är proppfullt i vagnen, men det är svårt att låta bli när man är inne i en annan värld. Om jag har en paus mellan klasser som jag inte hinner hem på så läser jag när jag äter min lunch, eller kanske det bästa: sitter på starbucks med en chai tea latte eller varm choklad.

Jag har alltid älskat att läsa. Slukade böcker när jag var liten och så har det fortsatt. Men vissa perioder har det varit betydligt mindre, framförallt när man har pluggat. Men de senaste månaderna har jag som sagt läst en hel del så jag tänkte ge lite boktips!

Eat pray love - Elizabeth Gilbert Jag hade hört talas om den här ett tag, mest för att den filmatiserats. Visste inte riktigt vad den handlade om men Jeehye hade den så jag gav den ett försök. Jag blev helt fast! Den är skriven med humor och beskriver en kvinnas kamp och längtan efter lycka och hennes rätt tuffa väg dit. Inspirerande och underhållande på samma gång.
Resehandbok för singlar - Liz Tuccilo Den här fick jag med mig från fina Johanna Sandberg. En bok som man skrattar högt till och inte behöver vara singel för att läsa. Det är en roman inte självhjälpsbok haha.
Böcker av Roslund & Hellström Två deckarförfattare som tillsammans skriver rätt brutala böcker. Jag fick den senaste i julklapp och jag måste säga att de är riktigt bra. Mamma och Rang (min låtsaspappa för de som inte är bekanta med det smeknamnet) har enorma mängder med deckare hemma så jag har läst en hel del. Ibland kan jag bli less om jag läst för många på raken men att variera med en deckare då och då gillar jag och då av hög kvalite!
Good Omens - Terry Pratchett & Neil Gaiman En riktigt lustig bok! Tyvärr var det ibland lite för komplicerad engelska som gjorde att jag missade en del av humorn men trots det så var den riktigt bra. Handlar om jordens undergång, typ. "And someone seems to have misplaced the Antichrist..."
The Twilight Saga - Stephenie Meyer Hade kanska uppskattat den här ännu mer när jag var 16 men jag kan inte låta bli att fastna trots allt. Har läst de första två böckerna och ska snart sätta tänderna i (ha ha ha) den tredje. Om man gillar romantik med lite övernaturlig tvist så kan jag rekommendera dessa. Eller om man vill få folk att tro att man är yngre än vad man är ;)
I lördags gjorde jag en liten utflykt till ett bokmecka; Strand Books. En helt underbar, gigantisk bokaffär som säljer både begagnade och nya böcker. Gjorde några fynd. Framförallt atlasen från 1926 som jag betalade 1 dollar för. Kanske inte så nödvändigt inköp men äsch.
Nä, dags att sova. Eller ja först läsa lite då!
Kärlek!

Is och Lady Gaga

Sitter här med min nya kvällsrutin, isa foten. Inte med is dock utan med frysta gröna bönor men det funkar ju det med. Och dags för ett erkännande. Jag lyssnar på Lady Gaga samtidigt. Kan liksom inte riktigt låta bli. Hur många gånger har jag inte svängt runt till Poker Face på Kalles liksom. Haha det var goda tider.

Förra veckan hade jag ju som strategi att vila min fot för att den skulle bli bättre men det gjorde ingen större skillnad så denna vecka har jag bara kört på och ja gissa, min fot känns bättre. Kan ju ha att göra med isandet och ipren men oavsett så är det ju bra. Hoppas att det håller i sig. Jag har ju hittat en yogalärare jag tycker mycket om och tar yoga 2 dar i veckan. Jag känner att detta kan hjälpa mig att få min kropp i balans. Nu blir det lite dans/kroppsprat här men, jag har ju en hel del svank och har sakta men säkert insett att jag gjort klassikern att "tucka under" för att kompensera vilket innebär att min placering/hållning i framförallt baletten blir ännu sämre....men nu jobbar jag iaf på att få bort den dåliga vanan!
Pia önskade ett pilatesinlägg men jag har inte så mycket att säga om det mer än att det av nån anledning aldrig verkar bli lättare. Kanske beror det på att när man blir starkare så orkar man mer och jobbar hårdare. I vilket fall så känns det ibland löjligt tungt, men jag gillar det!
Just nu blir det mest dansprat för jag gör inte så mycket annat än att ta klasser eftersom jag var sjuk i början och hamnade efter. (måste ju ta ca 12 klasser i veckan) men nu börjar jag komma i kapp och hoppas på att få lite tid till annat. I mars kommer ju mamma hit!!! Och då ska vi turista lite, fast inte klassikerna för de gjorde vi förra gången. Men kanske nån musikal och god mat :D
En klassisk NY bild. Men det gör den inte sämre för det. Och i dessa dagar när hela Egypten är i uppror, Imagine Peace!

Balettfunderingar.

Under de senaste månaderna har jag inte alls tagit så mycket balett som jag hade velat men jag har regelbundet tränat floorbarre och tar balettklasser då och då. (Ska bli mer regelbundet det också om/ när min kära fot, som jag förtillfället isar, blir bättre ) Trots detta så finns det lite att säga kring att träna balett i NY så här kommer en lista:

1. Många lärare har ett imponerande CV både som dansare och lärare. Trots detta så skulle jag inte säga att alla av dom är speciellt imponerande som lärare. Visst de vet hur man gör roliga, dansanta och oftast komplicerade kombinationer men flera lärare som jag har tagit undervisar inte enligt mig, de ger inte personliga rättningar och de verkar inte se eleverna. Jag skulle kunna fortsätta ett bra tag till om detta men det här är ju ingen examinationsuppgift a la' danslärarutbildningen så jag avbryter men återkommer kanske till detta nån annan gång.
2. Det spelar ingen roll vem du är, alla kan gå och ta balettklasser. Vilket innebär att det ibland är en fin blandning av folk på klasserna. Jag tycker det är härligt med människor som struntar i vad andra tycker och gör vad de vill för att de i det här fallet älskar att dansa balett.
3. Igår var det en man på min balettklass som hade vita trikåer, härligt genomskinliga så man kunde se hur suspensuaren satt som en smäck mellan skinkorna.
4. Jag blir ibland galen på att de allra flesta tjejerna är så smala. Nej, inte anorektiska men det många kommer från en balettbakgrund och har en "traditionell" balettkropp. Det är kanske på sin plats att säga här att jag anser att alla kan dansa balett oavsett storlek och jag har ingen önskan om att väga 45 kilo. Men det vore också en lögn om jag sa att det inte påverkade mig. Framförallt dagar då jag känner att jag inte gör bra i från mig, då tekniken känns kass. Då är det lätt att istället kritisera sin kropp. Men man har bara fått en kropp och den ska man vara rädd om!
5. Det finns verkligen två sidor av att hamna mellan två riktigt duktiga dansare när man står vid stången. Det positiva är att man inspireras och också kan kopiera (vilket inte är fusk utan faktiskt ett väldigt bra sätt att lära sig :) Det negativa är att man känner sig lite malplacerad, som att man låtsas vara en ballerina haha. Tur att det positiva överväger.
6. Oavsett om läraren är, enligt mig, en bra pedagog eller inte så är balettklasserna här så dansanta! Det är härligt att faktiskt få dansa balett och inte bara traggla teknik och nåt enstaka litet hopp...
Och när vi ändå är inne på balett så var jag och fina Emma och såg Black Swan förra veckan! Riktigt bra, även för er som inte är intresserade av balett. (om nu nån som inte är intresserad skulle ha orkat läsa så här långt...)
Så, lite tisdagstankar om balett! Nu ska jag nog ta mig en liten nap innan det är dags för pilates.
puss och kärlek!

RSS 2.0