Vardagligt.

Hmm, en inte så trevlig huvuvärk har hängt med mig större delen av dan. Antagligen brist på sömn. Kanske en bra idé att sova lite mer!?
Fick äntligen gjort min MRI/magnetröntgen. Alltid lika kul att ligga i ett vitt rör och helt still. (Här försökte jag ta igen lite sömn men det var inte direkt nap-vänligt trots kudde och filt.) Jag kommer ju få vänta ett tag på svaren och även när jag fått dem så kommer jag inte kunna göra så mkt mer här, men det känns bra att ha utnyttjat min försäkring till fullo, tack CSN! Sjukgymnastiken jag har gått på kostar 500 dollar per gång (har varit där 12 gånger) och återbesöket jag var på skulle ha kostat 300 så det är lite cash det handlar om. Jag föredrar att betala 2200 för en försäkring. Eller jag föredrar ju att ha gratis sjukvård. Så det var den spännande uppdateringen om vad jag och foten min pysslar med.
Jag har blivit en ordentlig Horton-nörd (och inte då den där Disneyflodhästen/elefanten eller vad det nu är) Jag tar ca 4 klasser i veckan och har köpt på mig en bok (den enda som finns) för att kunna studera tekniken mer. Boken är dock rätt torr, har 20 år på nacken. Men den fungerar som stöd iaf. Min tanke/önskan/plan är undervisa i Hortonteknik hemma i Sverige. (om nån skulle säga, "hey Carolina, we have a fulltime job here in NY for you and we'll sponsor your working Visa" så hade jag ju inte tackat nej direkt men det känns inte så troligt just nu...)
I söndags var jag, Eloy, Jeehye, Jeehye's kompis Lisa, Julio och Leah och såg Movits! har ju sett dem förut i Pite och även om det var ett större tryck på pubilken där så var det en skön stämning, dansant som attans och killarna i bandet drog en massa svenskrelaterade skämt som både jag och de ickesvenska vännerna jag hade med mig skrattade gott åt. Och det faktum att folk (inklusive mina vänner) tycker att de är skitgrymma gör ju att man blir lite stolt över Norrbotten. :D
Movits! med Zacke.
Dags för lite middag, rester från senaste kinamatsmiddagen (vill inte tänka på hur många gånger jag köpt billig, god men kanske inte så nyttig kinamat sen jag kom hit hehe)
Love!

Starbucksmöte.

Jag kan mkt väl ha skrivit om det innan, men en av de bästa sakerna med att leva i en stad som NY är alla möten. Som så ofta mellan lektioner hamnade jag igår på Starbucks med en Chai te och min bok (just nu Änglar & Demoner, helt ok bok) Bredvid mig satt en äldre herre och han frågade när jag slog mig ner om jag som flera andra som hunnit sitta bredvid honom hade min dator med mig. Nej, sa jag, jag kör på en gammal hederlig bok, var på vi hamnade i ett samtal kring att köpa e-böcker och läsa dem på läsplatta. Det visade sig att vi båda gått i samma funderingar kring plus och minus att köpa läsplatta. Tillsvidare känner vi båda att möjligheten att köpa billiga begagnade böcker, att kunna gå till biblioteket, ge lästa böcker vidare till vänner och känslan av en riktig bok vinner över den nya tekniken. Sen satt vi och lästa våra böcker bredvid varandra. Fint.

Idag skulle jag på magnetröntgen för min fot, tiden blev flyttat från i tisdags pga att de inte godkänt min försäkring än. När jag kom dit idag visade det sig att de fortfarande inte var klara. Förhoppningsvis får jag svar imon. Men visst jag kunde ju ha pungat ut 5000 dollar (ca 30 -35 000 spänn) för att få det gjort utan försäkring. Svensk sjukvård har sina brister men ah, amerikanska sjukvården...
Ja just det, jag har ju flyttat under mitt uppehåll från bloggen. Bor numera i Washington Heights, långt långt upp på Manhattan. Saknar Lower east side, men ett eget rum i ett tryggt och bra område är riktigt skönt!
Love!

Long time no see.

Ja, vad kan man säga, det har varit en lång vinter... som har rullat på med klasser, hänga med min polare Henry (6 månader gammal) försök till att laga lite mer mat för att spara nån dollar har och var. Och såklart ha dåligt samvete för att totalt dissat min blogg. Eller kanske inte dåligt samvete, men ni vet man känner att man borde och det är egentligen ganska kul men man gör det ändå inte. Finns säkert nån psykologisk teori för detta hehe

Jag älskar för det mesta den här staden men jag föredrar helt klart NY i vårskrud framför regn och grått! Nu är det grönt och fint. Värme ute och värme i själen!
Nuförtiden har jag ju TV vilket jag inte saknade när jag var utan men nu, ja det är gött att bara kunna slappa framför den. Biggest loser, America's next top model, The Voice (typ Idol) men favoriten är Late late show with Craig Ferguson, programmet börjar 00.35 så ja mina sovvanor är väl sådär.
Inte helt konstigt så har de senaste två dagarnas nyhetsrapportering handlat om dödandet av Usama bin Laden. I dagens metro innehöll de första 10 sidorna artiklar om hur, när, vad händer nu osv.
Det har säkert stått i tdningarna hemma om firandet vid World trade center. Ja, jag kan förstå att människorna som förlorade någon i 9/11-attacken tycker att de får en form av avslut. President Obama verkar helnöjd "justice has been done" men är öga för öga verkligen rätt väg att gå? Nä, mest troligt inte. Bin Laden må vara en symbol för terrorismen och en ledare som många valt att följa men att tro att det egentligen gör nån skillnad, det är att se problematiken lite för blåögt. Jag går inte runt och är rädd men visst, det kommer att komma någon form av vedergällning eller egentligen bara en fortsättning på det "krig" som pågår. NYC har ju varit ett mål förut och kan säkert bli det igen. Att tunnelbanan står still eller skippar nån station pga av polisutredning händer liter då och då och det gäller att inte skrämma upp sig själv bara för att det hände idag.
Igår var jag och Eloy och såg Peter Bjorn and John, helt klart ett av Sveriges bästa liveband! Och på söndag blir det Movits! Jag vet ju att man lika gärna (och jag har gjort det) kan se dessa band i Sverige men det är en skön känsla att vara i den bästa av städer och lyssna på grym svensk musik :)
Puss och kärlek!

RSS 2.0